Κορυφή

 The Anthology of Greek Gastronomy#ΖΕΛΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ#TSIPOURO JELLY IN FRIZZLED SHRIMPS#ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑΣ !
20 Αυγούστου 2024

The Anthology of Greek Gastronomy#ΖΕΛΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ#TSIPOURO JELLY IN FRIZZLED SHRIMPS#ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑΣ !

THE TOP GREEK REPRESENTATIVES OF GASTRONOMY IN GREECE

https://www.vrissas.gr/

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΖΕΛΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ

 

Υλικά

Για το ζελέ
150 γρ τσίπουρο με γλυκάνισο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑΣ
90 γρ νερό
3 γρ αγάρ αγάρ σκόνη

Τηγανιά γαρίδας
800 γρ γαρίδες μόνο το σώμα καθαρισμένες
100 γρ λιαστές τομάτες
20 γρ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
10 γρ σκόρδο σκόνη
2 σφηνάκια τσίπουρο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑΣ
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 μάνγκο
Σουσάμι μαύρο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινη πάπρικα
Νερό όσο χρειαστεί

TSIPOURO JELLY IN FRIZZLED SHRIMPS

 

Ingredients

For the jelly
150 gr of tsipouro with anise QUALITY SPIRITS VRYSSAS
90 gr of water
3 gr agar agar powder

Frizzled shrimps
800 gr shrimps, only the body, cleaned
100 gr sun-dried tomatoes
20 gr of olive oil
1 medium dry onion
10 gr garlic powder
2 shots of tsipouro QUALITY SPIRITS VRYSSAS
3-4 sprigs of fresh thyme
1 mango
Black sesame
Salt
Pepper Red paprika
Water as needed

… συνταγή με την υπογραφή της Executive chef Ελένης Ψυχάρη
… recipe inspiration by the Executive chef Eleni Psychari

 

Copyright 2024
Law material of Sigma Media Group

By the signature of Action In Greece

Post production Sigma Productions

All rights reserved globally Sigma Media Group

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΙΟΝΙΑ για τη βοήθεια τους στα γυρίσματα μας .

* ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες THERMOGATZ , ΜΠΟΣΚΟΣ ΙΚΕ , ΚΟΥΡΕΑΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ για την πολύτιμη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .

* we sincerely thank PRIONIA SHELTER for their help in our filming.

* we warmly thank the companies THERMOGATZ, BOSKOS IKE, KOUREAS and TESSERIS EPOCHES SKOURIAS IOANNIS for their valuable support during our filming.

 

BACKSTAGE TO REMEMBER

Στα γυρίσματα στον Όλυμπο , μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί ο κύριος Κωνσταντίνος Βρυσσάς με την κόρη του Ζένια . Συνομίλησαν με τη chef Ελένη Ψυχάρη , περπάτησαν μαζί της στα μονοπάτια του Ολύμπου και κέρασαν όλους τους παρευρισκομένους ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ , ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ , ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΡΑΚΟΜΕΛΟ , μοναδικά προιόντα απ΄τα δικά τους αποστάγματα .

At the filming in Olympus, we were honored to be attended by Mr. Konstantinos Vryssas with his daughter Zenia. They chatted with the chef Elena Psychari – walked with her on the paths of Olympus and treated all the people there TSIPOURO WITH ANISE, TSIPOURO WITHOUT ANISE , OUZO AND RAKOMELO – unique products from their own distilleries.

Η εταιρεία «ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ» ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της με τον παππού Κωνσταντίνο Βρυσσά το 1936 όταν εκείνος αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό αμπελώνα τεσσάρων στρεμμάτων, ένα ξύλινο πατητήρι και δρύινα βαρέλια. Αυτή έμελε να είναι η αρχή για να ξεκινήσει να οινοποιεί διάφορες τοπικές ποικιλίες κόκκινων και λευκών σταφυλιών. Δύο χρόνια αργότερα «στήνει» 2 μικρούς χάλκινους χειροποίητους άμβυκες 350 λίτρων και ξεκινά την απόσταξη τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο στην αρχή και στη συνέχεια και άλλων αποσταγμάτων όπως BRANDY και ΟΥΖΟ.

Ορόσημο αποτελεί η χρονιά του 1952, όπου στην οικογένεια χορηγείται επίσημα η πρώτη άδεια Οινοποιού, Αποσταγματοποιού και Ποτοποιού.

The company “VRYSSAS SA” took its first steps with grandfather Konstantinos Vryssas in 1936 when he decided to buy a small vineyard of four acres, a wooden winepress and oak barrels. This was to be the beginning for him to start vinifying different local varieties of red and white grapes. Two years later he “sets up” 2 small handmade copper stills of 350 liters and starts the distillation of tsipouro without aniseed at first and then other spirits such as BRANDY and OUZO.

A milestone is the year 1952, when the family is officially granted the first Winemaker, Distiller and Distillery license.

 

Prev Post

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΖΟΡΜΠΑΣ#Τα κορυφαία κρεατικά και κρεατοσκευάσματα στην Ελλάδα ! Ποιοί…

Next Post

The Anthology of Greek Gastronomy#Η οικογένεια Βρυσσά στον Όλυμπο μας…

post-bars

Σχετικά άρθρα