Κορυφή

 The Anthology of Greek Gastronomy#ΠΟΥΓΚΑΚΙ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ#POUCH OF NAXOS WITH GRAVIERA AGED OF TWELVE MONTHS#ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΤΤΑΡΑ – ΜΕΛΑΝΕΣ ΝΑΞΟΣ#NIKOLAS PITTARAS CHEESE CREAMERY – MELANES NAXOS !
2 Αυγούστου 2024

The Anthology of Greek Gastronomy#ΠΟΥΓΚΑΚΙ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ#POUCH OF NAXOS WITH GRAVIERA AGED OF TWELVE MONTHS#ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΤΤΑΡΑ – ΜΕΛΑΝΕΣ ΝΑΞΟΣ#NIKOLAS PITTARAS CHEESE CREAMERY – MELANES NAXOS !

THE TOP GREEK REPRESENTATIVES OF GASTRONOMY IN GREECE

https://gravierapittara.gr/

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΠΟΥΓΚΑΚΙ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ γραβιέρα Νάξου δωδεκάμηνης ωρίμανσης ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΤΤΑΡΑ – ΜΕΛΑΝΕΣ ΝΑΞΟΣ
400 γρ κοτόπουλο ελαφρώς μαριναρισμένο με μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο κι ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας αρωματισμένη κρέμα μπεσαμέλ
4 φέτες μπέικον σωταρισμένο σε φρέσκο βούτυρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½ ξερό κρεμμυδάκι
½ πράσινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά
6-8 τορτίγιες
Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4-5 κουταλιές της σούπας νερό
Σπάγγος για το δέσιμο στο πουγκάκι
Κλωναράκια από αρωματικά φυτά για το γαρνίρισμα
Πιπέρι

POUCH OF NAXOS WITH GRAVIERA AGED OF TWELVE MONTHS

 

Ingredients

200 gr Naxos graviera aged for twelve months NIKOLAS PITTARAS CHEESE CREAMERY – MELANES NAXOS
400 gr chicken lightly marinated with a mixture of spices for chicken and olive oil
6 tablespoons of flavoured béchamel cream
4 slices of bacon sauté in fresh butter
1 fresh onion
½ dry onion
½ green pepper
½ red pepper
6-8 tortillas
Olive oil for sauté
Corn oil or sunflower oil for frying
4-5 tablespoons of water
Cord for tying the pouch
Sprigs of aromatic plants to garnish
Pepper

… συνταγή με την υπογραφή του Executive chef Θανάση Κοντσέ
… recipe inspiration by the Executive chef Thanasis Kontses

 

Copyright 2024
Law material of Sigma Media Group

By the signature of Action In Greece

Post production Sigma Productions

All rights reserved globally Sigma Media Group

 

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΙΟΝΙΑ για τη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .

* we sincerely thank PRIONIA SHELTER for their support in our filming.

BACKSTAGE TO REMEMBER

Ο Θανάσης Κοντσές μεγαλουργεί στο δικό εστιατόριο ” ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΛΙΑ ” , που ανήκει στα κορυφαία εστιατόρια του Νομού Πιερίας κι είναι ένας πολύ ευφάνταστος και δημιουργικός νέος chef – που κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας με την επιχείρηση του , πρόσφερε περίπου 50 πιάτα , εφάμιλλης αξίας νοστιμιάς κι υψηλής αισθητικής γαστρονομικής παρέμβασης . Χρησιμοποιεί αυστηρά ντόπιες αγνές και αυθεντικές πρώτες ύλες και απ΄το καλοκαίρι του 2024 – που το εστιατόριο του κλείνει για τη θερινή σεζόν – συνεχίζει το αξιοσημείωτο γαστρονομικό του έργο , στην περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου , στο υψηλών γαστριμαργικών προδιαγραφών “HELEON” .

Thanasis Kontses thrives in his own restaurant “BITS AND SIPS”, which belongs to the top restaurants of Pieria and he is a very imaginative and creative young chef – who during our acquaintance with his business, offered about 50 dishes, of equal value in taste and highly aesthetic culinary intervention. He strictly uses local, pure and authentic raw materials and from the summer of 2024 – when his restaurant closes for the summer season – he continues his remarkable culinary work, in the area of ​​Plaka Litochoro, in the high level culinary “HELEON”.

The farm of Nikolas Pittaras started in 1970 when his father, Emmanuel Pittaras, bought his first cow. With his love for this job and the help of his 3 sons, the farn currently numbers 500 cattle and it is the largest farm in the Aegean.
The production of dairy products started in May 2008 using initially a part of the milk production of his farm, and since April 2009 he uses all the milk he produces.
Today the production amounts to over 3,000 tons of milk per year, at least 250 tons of cheese and 100 tons of meat.

Το χωριό Μέλανες είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Νάξου. Το όνομα Μέλανες προέρχεται από μύθο όπου, δύο αδέρφια μετά από μονομαχία για τη διακυβέρνηση της Νάξου σκοτώθηκαν στη περιοχή. Η αδερφή τους διέταξε να φέρουν Μελανάς Χιτώνας, εξού και το όνομα.

Melanes is one of the oldest settlements of Naxos. The name Melanes comes from a legend where, after a duel for the governance of Naxos, two brothers were killed in the area. Their sister ordered them to bring ”Melanas Chitonas”, that΄s the origin for the name.

Prev Post

The Anthology of Greek Gastronomy#Μυζηθρόπιτα απ΄τη Νάξο και τον Πόντο#Myzithra…

Next Post

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΤΤΑΡΑ – ΜΕΛΑΝΕΣ ΝΑΞΟΣ : Τα κορυφαία τυριά…

post-bars

Σχετικά άρθρα