Κορυφή

 The Anthology of Greek Gastronomy #Τραχανάς ξινός με παστό-φέτα #Sour frumenty-salty meat-feta cheese!
1 Απριλίου 2024

The Anthology of Greek Gastronomy #Τραχανάς ξινός με παστό-φέτα #Sour frumenty-salty meat-feta cheese!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Τραχανάς ξινός με παστό και φέτα
Sour frumenty with traditional salty meat and feta cheese

ΥΛΙΚΑ ( για 3 άτομα )
250 γρ τραχανάς ξινός ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ
150 γρ φέτα ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
100 γρ παστό ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ
100 γρ παξιμάδια χαρουπιού ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
50 γρ βούτυρο γάλακτος ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
250 ml γάλα
100 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βράζουμε γάλα με νερό και τα μπαχαρικά και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει.
Όπου χρειάζεται και απορροφούνται τα υγρά προσθέτουμε επιπλέον.
Σπάμε λίγο φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, σπάμε επιπλέον φέτα στην επιφάνεια και σε ένα τηγάνι περνάμε το παστό αφαιρώντας τα περιττά λίπη και το προσθέτουμε στο πιάτο μας.
Ολοκληρώνουμε σπάζοντας τα παξιμάδια από χαρούπι.
Σερβίρεται και τρώγεται ζεστός και το ιδανικότερο καυτός.

Ingredients (for 3 people)

250 gr of frumenty ( Greek trahanas ) ARKADIKA MAS
150 gr feta cheese MILITSOPOULOS
100 gr of traditional salty meat ( pasto ) FARMA ZOURNAS
100 gr carob rusks TO NTOULAPI TIS GIAGIAS
50 gr of dairy butter MILITSOPOULOS
250 ml of milk
100 ml of water
Salt
Pepper

Method

In a saucepan we boil milk with water and the spices and as soon as it boils, add the trachanas( traditional Greek noodles ) and stir constantly – so that it does not stick.
Where needed and liquids are absorbed, add more.
Break some feta and remove from heat.
We serve on a plate, break an extra slice of feta on the surface and in a pan pass the salt, removing the unnecessary fats and add it to our plate.
We finish by cracking the carob nuts.
It is served and eaten warm and ideally hot.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History…
16 χρόνια εμπειρίας

~ Καταγωγή απ΄ την Λαμία Φθιώτιδας.

~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.

~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια

~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες

~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :

* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, Private VIP Executive Chef

* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.

* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .

* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.

* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.

* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.

Eleni Koumantanou / Chef-ing History

… 16 years of experience

~ Origin from Lamia Fthiotida.

~ First professional steps in Larisa, Thessaly.

~ Resident of Athens for the last few years

~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships

~ 13 years in the food industry as:

* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef

* Consulting and menu creation

* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column

* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.

* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.

* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.

* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.

Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.

Collaborations in television and internet cooking videos.

Copyright 2022
Law material of Sigma Media Group

Prev Post

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ PORCINI #ORZO…

Next Post

The Anthology of Greek Gastronomy #Μακαρονόπιτα με τόνο μέσα σε…

post-bars

Σχετικά άρθρα