Κορυφή

 THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ #SALAD WITH SWEET AND SOUR TRIVELI !
1 Απριλίου 2024

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ #SALAD WITH SWEET AND SOUR TRIVELI !

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Σαλάτα με Τριβέλι γλυκόξινο
Salad with sweet and sour Triveli

Υλικά για 4 ατομικές σαλάτες

4 κουταλιές της σούπας Μαρμελάδα πράσινης ελιάς με πορτοκάλι – BELLISIMO
330 γρ Τριβέλι με αλεύρι φακής και ρεβιθιού – GAIA GREEK
9 Ελιές Χαλκιδικής με αγγουράκι άνθος – GAIA OLIVES
3 κουταλιές της σούπας Πετιμέζι – KASKOUTAS
30 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός
30 γρ ψιλοκομμένος άνηθος
100 γρ σπανάκι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ανθότυρο
8 κουταλιές της σούπας ανθότυρο με μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβέλι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το σπανάκι. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και σπανάκι σ΄ ένα μπολ και το ενώνουμε με το τριβέλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ανθότυρο λίγο αλατάκι και πιπεράκι κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και το πετιμέζι. Χωρίζουμε τη σαλάτα σε τέσσερα ίσα μέρη, κατά προτίμηση με τσέρκι και βάζουμε μια στρώση από ανθότυρο με μπούκοβο. Γαρνίρουμε με ελιές σε ροδέλες και μια ή δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πράσινης ελιάς με πορτοκάλι – κάθε σαλάτα.

Ingredients for four persons

4 tablespoons Green olive marmalade with orange – BELLISIMO

330 g Triveli with lentil and chickpea flour – GAIA GREEK

9 Chalkidiki olives with cucumber blossom – GAIA OLIVES

3 tablespoons of Petimezi – KASKOUTAS

30 gr of chopped parsley

30 gr of chopped dill

100 gr of spinach

3 tablespoons of olive oil

4 tablespoons of Greek cream cheese called “anthotyro”

8 tablespoons of “anthotyro” with bukovo

Salt

Pepper

Method
Boil the triveli in salted water. Chop the parsley, dill and spinach. Put the chopped parsley, dill and spinach in a bowl and combine it with the triveli. Add olive oil, anthotyro(soft Greek cheese), a little salt and pepper and mix all the ingredients well. Add the sliced ​​olives and the petimezi. Divide the salad into four equal parts, preferably with a hoop, and put a layer of anthotyro(soft Greek cheese) with bukovo. Garnish with sliced ​​olives and one or two tablespoons of green olive marmalade with orange – each salad.

Ελένη Ψυχάρη
Τεχνικός μαγειρικής τέχνης.
Αρχιμάγειρας[Chef]
Εισηγήτρια σε :
Σεμινάρια{ Μεσογειακής κουζίνας, μαγειρευτά, Γενικής Κουζίνας, Τεχνική με ψάρια, PASTA FRESCA, φρέσκα ζυμαρικά}. Πτυχίο Gourmet techniquer in culinary arts.[PEARSON & ENGLAND]
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ 18 ΕΤΩΝ
Μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική.
Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα – Δημιουργική Open Kitchen – Ala carte – Mπουφέ – Κρητική κουζίνα – Επτανήσια κουζίνα – Brunch – Finger Food- Ψάρια & Θαλασσινά.
Α’ Μάγειρας Chef, γενικών καθηκόντων, δημιουργία μενού, παραγωγή Catering & Δεξίωσης, Sous – Chef,on board.
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου.

Eleni Psychari
Culinary Art Technician.
Chef
Lecturer in:
Seminars {Mediterranean cuisine, cooking, General Cooking, Techniques with fish, PASTA FRESCA, fresh pasta}.
Diploma Gourmet technician in culinary arts.[PEARSON & ENGLAND]
18 YEARS OF PROFESSIONAL EXPERIENCE
Being a great pastry chef.
Greek Mediterranean cuisine – Creative Open Kitchen – Ala carte – Buffet – Cretan cuisine – Ionian cuisine – Brunch – Finger Food – Fish & Seafood.
First Chef, general duties, menu creation, Catering & Reception production, Sous – Chef, on board.
Municipal Councilor of the municipality of Peristeri.

Prev Post

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #Cheesecake με γιαούρτι και μπισκότα…

Next Post

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY #ΑΡΝΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ #LAMB…

post-bars

Σχετικά άρθρα