Κορυφή

 “Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία με ντόπιους υποστηρικτές της τοπικής γαστρονομίας: ” Mămăligă με αυγό και λουκάνικα ” απ΄ τη Ρουμανία!
22 Ιανουαρίου 2024

“Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία με ντόπιους υποστηρικτές της τοπικής γαστρονομίας: ” Mămăligă με αυγό και λουκάνικα ” απ΄ τη Ρουμανία!

Βασικό στοιχείο της ρουμανικής κουζίνας είναι το «Mamaliga». Είναι corn flour βρασμένο με νερό κι αλάτι. Μια ακόμα εύκολη και γρήγορη συνταγή για εργένηδες είναι το Mamaliga με αυγά, τυρί και λουκάνικα. Στα Ρουμανικά λέγεται Bulz.

Τι θα χρειαστούμε :
Μισό κιλό corn flour
Μισό κιλό τυρί cottage
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
500 γραμμάρια καπνιστά λουκάνικα
Άνηθο ή μαϊντανό
2 αυγά

Τρόπος παρασκευής :
Βράζουμε το corn flour, με νερό κι αλάτι, μέχρι να γίνει κάπως σφιχτό το μείγμα και το απλώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Κόβουμε το τυρί σε φέτες, τις ανακατεύουμε με άνηθο ή μαϊντανό και τις τοποθετούμε πάνω από το μείγμα. Ανάμεσα στο τυρί και στο μείγμα βάζουμε φέτες από λουκάνικο. Από πάνω βάζουμε πάλι μείγμα του corn flour κι από πάνω σπάμε τα δύο αυγά. Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο για μισή ώρα και είναι έτοιμο.

 

Stefan Baciu
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι.
Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου
Είναι εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ρουμανία.
Στέλεχος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Radio Romania international
Έχει σημαντικό αριθμό βραβεύσεων για την πορεία του στην Τουριστική Δημοσιογραφία

Prev Post

” Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε…

Next Post

“Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία…

post-bars

Σχετικά άρθρα