Κορυφή

 ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ : Executive chef – Ερευνήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Διατροφής
12 Νοεμβρίου 2023

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ : Executive chef – Ερευνήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Διατροφής

Η Ελένη Ψυχάρη σπούδασε κλασσική παραδοσιακή μαγειρική καθώς και μαγειρική με  προηγμένες τεχνικές με το απόλυτο  άριστα . Το πτυχίο της φέρει τον τίτλο ” Gourmet  techniques in culinary  arts  “ of Pearson Assured in  England κι είναι επίσημα  εγγεγραμμένη   στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Είναι εισηγήτρια  σε σεμινάρια εστιατορίων, Μεσογειακής κουζίνας, μαγειρευμένα φαγητά ,τεχνική με ψάρια και θαλασσινά, fresh pasta  και διαπρέπει στις Ευρωπαικές κουζίνες και ιδιαίτερα στην Αγγλία και τη Γερμανία , όπου μοιράζεται τα Ελληνικά προιόντα και τις συνταγές της με το ξένο κοινό .

Διευρενά απ΄το 2017 την Αρχαία Ελληνική Διατροφή και δημιουργεί Συμπόσια Αρχαιοελληνικής Γεύσης ως συνεργάτης του ACTION IN GREECE .

Η επαγγελματική της πείρα είναι 19 ετών . Έχει απόλυτη εξειδίκευση στη δημιουργία μενού παραγωγής  ομαδικής σίτισης  (catering) και προσκαλείται συχνά για να δημιουργήσει μενού ως private chef . Εργάζεται ως leader chef σε κρουαζιέρες  στα Ελληνικά νησιά με ιδιωτικά γιώτ και  τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο. Γι΄αυτό και μέσα απ΄τις γεύσεις της έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις και φιλίες σε όλο τον κόσμο .

Έχει μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική , με έμφαση στα παραδοσιακά Ελληνικά γλυκίσματα . Απ΄το 2022 είναι επίτιμο  μέλος του  Οδοιπορικού Γεύσης και Τουρισμού και του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας . Η μεγάλη της πείρα , η πολύ καλή γνώση της στην Αγγλική γλώσσα και η αμεσότητα της με το κοινό – της χάρισε επάξια τη θέση της εκπροσώπου του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στην Ευρώπη .

 

” Η εξέλιξη της Ελλάδας  παγκόσμια στη γαστρονομία κινητοποιεί το ξένο κοινό ΥΠΕΡ της χώρα μας !!! ”

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ

 

Prev Post

ΣΤΕΦΑΝΙΑ – ΜΑΡΙΑ : Κορυφαία Ελληνίδα food blogger – Ερευνήτρια…

Next Post

Γιώργος Παπαθανασόπουλος : Eκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα και Πρόεδρος…

post-bars

Σχετικά άρθρα