Κορυφή

 The Santorini Project : Οινοποιείο Βενετσάνου
29 Ιουνίου 2016

The Santorini Project : Οινοποιείο Βενετσάνου

Το οινοποιείο Βενετσάνος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι του Αθηνιού, με θέα τη μαγευτική καλντέρα της Σαντορίνης. Η οικογένεια Βενετσάνου έχει πολύ μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Αρχικά παρήχθη για το νησί και στη συνέχεια εξήχθη εκτενώς, και ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ρωσία. Χτίστηκε το 1947 από την οικογένεια Βενετσάνου και έγινε το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο του νησιού. Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι ο δομικός σχεδιασμός, ο οποίος ουσιαστικά χρησιμοποιούσε τη βαρύτητα, διευκολύνοντας την ενεργειακή απόδοση, σε μια εποχή που η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και σε άλλες πηγές ενέργειας ήταν πολύ περιορισμένη. Το οινοποιείο χτίστηκε με αντισυμβατικό τρόπο κατασκευασμένο από ψηλά και κινούμενο προς τα κάτω.
Το επισκέψιμο οινοποιείο Βενετσάνου αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της πλούσιας οικογενειακής παράδοσης με τα πρόσφατα ανακαινισμένα κτίρια. Η εξαιρετική αρχιτεκτονική δομή συνδυάζεται με την ιστορία ενός από τους σημαντικότερους οινοπαραγωγούς του Αιγαίου. Το οινοποιείο βρίσκεται στην πιο συναρπαστική τοποθεσία προσφέροντας απίστευτη θέα στην καλντέρα και τα ηφαιστειακά νησιά.
Το οινοποιείο σήμερα σας προσφέρει την ευκαιρία να περπατήσετε και να ανακαλύψετε την ιστορία και την παράδοση καθώς και τις νέες τεχνικές οινοποίησης. Μπορείτε να κάνετε μια λεπτομερή ξενάγηση στο οινοποιείο από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, ενώ παράλληλα δοκιμάζετε μερικά από τα εξαιρετικά κρασιά μας.
Βρείτε το δρόμο σας για την παράδοση του κρασιού της Σαντορίνης… Γευτείτε το, νιώστε το, ζήστε το!
ulr : venetsanoswinery.com

Prev Post

The Santorini Project : Demo by Sigma Media Group. Ιστορία,…

Next Post

The Santorini Project : Gartronomy. Santorinian Louyo Greek Frozen Yogurt

post-bars

Σχετικά άρθρα