Κορυφή

 ΆΡΤΕΜΙΣ  ΜΠΕΜΠΛΙΔΑΚΗ :  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – CONSULTANT EXECUTIVE CHEF
25 Φεβρουαρίου 2024

ΆΡΤΕΜΙΣ ΜΠΕΜΠΛΙΔΑΚΗ : ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – CONSULTANT EXECUTIVE CHEF

Η Άρτεμις Μπεμπλιδάκη – (Diane), με καταγωγή από τα Σφακιά, γεννήθηκε στα Χανιά
Κρήτης. Τελειώνοντας το Λύκειο, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αγγλία.
Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc Business Management) στο
Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας απο το οπoίο επίσης απόκτησε και το μεταπτυχικό της
στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ( MSc HR Management).
H μαγειρική πάντα ήταν το αγαπημένο της χόμπυ – μαγείρευε όποτε και όπου της
δινόταν η ευκαιρία. Ποτισμένη με μνήμες αρωμάτων και γεύσεων απο την Κρήτη και
την Μεσόγειο αναζητούσε διαρκώς αντίστοιχα γευστικά challenges. Αυτό δεν άργησε
να την οδηγήσει στην μεγάλη απόφαση να σπουδάσει μαγειρική.

Φοίτησε στην Le Cordon Bleu – μια απο τις μεγαλύτερες Ακαδημίες παγκοσμίως και
κατέκτησε τον τίτλο Culinary Art (Cuisine & Patisserie) Certificate. Εκανε την Πρακτική
Άσκηση της σε μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα ξενοδοχείων του Λονδίνου οπως το
Savoy και το Marriot.
Κατέκτησε αρκετές διακρίσεις σε γαστρονομικούς διαγωνισμούς και είναι μέλος των
WACS (World Association of Chef’s Societies), της ICL (International Culinary Union),
της CEUCO (Οινογαστρονομική Ευρωπαϊκή Αδερφότητα) καθώς και άλλες τοπικές
Λέσχες. Eργάστηκε στην Μ.Βρετανία, ως Executive Head Chef για μεγάλους ομίλλους
όπως τον Ομιλλο Accor Group (Novotel), αλλά και τον μεγαλύτερο catering ευρωπαικό
κολοσσό Compass.
Το 2014 ανέλαβε την εκπροσώπηση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ως Greek
Culinary Ambassador στην Μ.Βρετανία και στην Ιρλανδία.

Στην Ελλάδα εργάστηκε ως Executive Chef σε μεγάλα 5στερα ξενοδοχεία των Χανίων
όπως το Akali του Ομίλου Civitel, το Minos Palace BlueGr στην Ελούντα του Ομίλου
Μαμιδάκη, το Galini De Luxe , στον Ομιλλο Λούης και στον Ομιλλο Solimar.
Τον Μάρτιο του 2015 ο ΄Ομιλλος Unesco της απένειμε τον Διά Βίου τίτλο/βραβείο, ως
αναγνώριση του έργου και των δραστηριοτήτων της για την εξάπλωση και διάδοση της
Κρητικής Γαστρονομίας στην Ευρώπη και την ανακήρυξε σε Διευθύντρια Κρητικής
Γαστρονομίας.

Το 2017 ήταν ένας από τους Ιδρυτές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής  “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ “,
και μέσω αυτής της οντότητας έχει προσφέρει σε εθελοντική βάση τα μέγιστα. Σημείο
αναφοράς αποτελούν οι τρεις (3) μελέτες που συνέταξε και κατέθεσε το 2020  στο Υπουργείο

Τουρισμού (Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού) για τον
Γαστρονομικό Τουρισμό,το Εθνικό Γαστρονομικό Χαρτοφυλάκιο και την μελέτη περί
ενδυνάμωσης του Ελληνικού Τουριστικού brand . Και οι τρεις μελέτες έγιναν αποδεκτές
και κατατέθηκαν μεταξύ άλλων σε Δημόσια Διαβούλευση.

Σήμερα ζεί και εργάζεται ως Σύμβουλος Επισιτισμού (Consultant)Executive Chef για ένα
μεγάλο portfolio επιχειρήσεων (ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια) και μοιράζει το
έτος της -εργασιακά- κάποιους μήνες στην Κρήτη και κάποιους στο Λονδίνο και στις
Αραβικές Χωρες. Διδάσκει επίσης ως καθηγήτρια Γαστρονομικής Τέχνης σε δημόσιες
και ιδιωτικές σχολές. Είναι co-food blogger πολλών ιστότοπων και
τροφοδοτεί/δημοσιεύει παραδοσιακές Κρητικές συνταγές της για την ERT.gr.
Είναι λάτρης και Πρέσβειρα των Ελληνικών γεύσεων και προίόντων, τα οποία εντάσσει
στα μενού της σε όλες τις συνεργασίες της.

Διατηρεί την αισιοδοξία ότι, μέσα απο συνεργασία με τους Κρατικούς Φορείς
αλλά και την άπλετη συμβολή των ιδιωτών κι επαγγελματιών, τα Ελληνικά προιόντα θα
αποκτήσουν μια πολύ ισχυρή παρουσία στις παγκόσμιες αγορές ,  καθιστώντας έτσι
ισχυρή την γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας.

 

” Πιστεύω ακράδαντα, ότι οι Έλληνες ζούν σε  ένα τόπο ευλογημένο

με εύφορη γη  και μεράκι ανθρώπων να παράγουν και να δημιουργούν.                                                      

Προτάσσω την επιτακτική ανάγκη – όλοι οι επαγγελματίες του επισιτισμού
να συμμετέχουν σε δράσεις προβολής και διάδοσης  αλλά και οι παραγωγοί να
επιμορφώνονται συνεχώς και αδιάλληπτα με ό,τι μπορεί να τους καταρτίσει επιπλέον,
ώστε όχι μόνο να επιτευχθεί η βιωσιμότητα της παραγωγής, αλλά να γίνονται
ανταγωνιστικότεροι έναντι αντίστοιχων προίόντων άλλων χωρών. ”

ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΠΕΜΠΛΙΔΑΚΗ

 

 

Prev Post

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ : ΟΙΝΟΓΝΩΣΤΗΣ – ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – WINE MARKETING

Next Post

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΟΥΤΗΣ : MANAGER CHEF – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ…

post-bars