Κορυφή

 ” Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία με ντόπιους υποστηρικτές της τοπικής γαστρονομίας: ” Mămăligă με τυρί και κρέμα γάλακτος ” απ΄ τη Ρουμανία!
22 Ιανουαρίου 2024

” Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία με ντόπιους υποστηρικτές της τοπικής γαστρονομίας: ” Mămăligă με τυρί και κρέμα γάλακτος ” απ΄ τη Ρουμανία!

Βασικό στοιχείο της ρουμανικής κουζίνας είναι το «Mămăligă». Είναι corn flour βρασμένο με νερό κι αλάτι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για εργένηδες είναι το
Mamaliga με τυρί και κρέμα γάλακτος.

Τι θα χρειαστούμε :
Μισό κιλό corn flour
Μισό κιλό τυρί cottage
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής :
Βράζουμε το corn flour, με νερό κι λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει χυλός
Κόβουμε το τυρί σε φέτες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε κρέμα γάλακτος. Μετά βάζουμε το corn flour όσο πιο μαλακό και ζεστό γίνεται και το σερβίρουμε.

 

Stefan Baciu
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι.
Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου
Είναι εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ρουμανία.
Στέλεχος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Radio Romania international
Έχει σημαντικό αριθμό βραβεύσεων για την πορεία του στην Τουριστική Δημοσιογραφία

Prev Post

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό : Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει στο…

Next Post

“Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία…

post-bars

Σχετικά άρθρα