Κορυφή

 Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό : Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία …
10 Ιανουαρίου 2024

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό : Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία …

Γενικές Πληροφορίες:
Το κάστρο Μπραν (Castelul Bran) βρίσκεται στο χωριό Μπραν, στην κεντρική Ρουμανία. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και σήμερα αποτελεί Εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Βρίσκεται στα όρια Τρανσυλβανίας και Βλαχίας. Είναι γνωστό ως το «κάστρο του Κόμη Δράκουλα», όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι ο Μπραμ Στόκερ αναφερόταν σε αυτό το κάστρο. Παρόλα αυτά η φήμη του κάστρου έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Γη και χιλιάδες επισκέπτες πηγαίνουν για να το δουν από κοντά. Το κάστρο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Απέχει από το Βουκουρέστι 2,5 ώρες.

Για την Ιστορία:
Ο λεγόμενος Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ είναι ένα πρόσωπο φανταστικό – εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του Βλαντ Γ΄ Τσέπες που λέγεται ότι κατοικούσε στο κάστρο του Μπράν. Ο Βλάντ ήταν γεννημένος στην κοντινή Σιγκισοάρα και συχνός παρατηρητής μαχών μουσουλμάνων και χριστιανών. Κάποτε οι Οθωμανοί αιχμαλώτισαν την οικογένειά του και αφού σκότωσαν τα παιδιά του, άφησαν ελεύθερο τον ίδιο. Από τότε και έπειτα ξεκίνησαν όλα τα αιματηρά γεγονότα, που σε αυτά οφείλεται ότι η Ρουμανία δεν κατακτήθηκε ποτέ από τους Οθωμανούς. Ο Βλαντ από τότε πολεμούσε συνεχώς τους Τούρκους με την τακτική που οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν, το «παλούκωμα», και όχι μόνο. Τους τρομοκράτησε τοποθετώντας τα ετοιμοθάνατα κορμιά των στρατιωτών σε έναν ολόκληρο λόφο και έτσι ο εχθρός υποχωρούσε τρομαγμένος και δεν κατέκτησε ποτέ την Ρουμανία.

 

                

           

 

Photo Credits : Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Δημοσιογράφος – Φωτογράφος και εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.)

Prev Post

10ετής Δωρεάν & Εθελοντική Πολυβραβευμένη Καινοτόμος Βιωματική Διαθεματική Πρωτοβουλία (Επιστημονικό…

Next Post

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό: Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει σε παραδοσιακά…

post-bars

Σχετικά άρθρα