Κορυφή

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΡΙΜΠΑ : ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ” Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει “
9 Ιανουαρίου 2024

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΡΙΜΠΑ : ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ” Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει “

Η Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, αναπτύσσει πολύπλευρη & πολυσχιδή δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού, της αειφορίας και την εκπαίδευσης. Εργάζεται ως στέλεχος επί 20 έτη, σε ιδιωτικό (ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, συμβουλευτικούς  φορείς, εκπαιδευτικούς οργανισμούς κ.α.) και δημόσιο τομέα (Υπουργεία: Τουρισμού, Εργασίας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Περιφέρεια Αττικής, ΙΚΑ, Διαχειριστική Αρχή).   Εξελέγη Αν. Γεν. Γραμματέας του νεοσύστατου Συλλόγου Υποτρόφων ΙΚΥ.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Τουριστικές Επιχειρήσεις στο ΤΕΙ Αθηνών, εκπόνησε μεταπτυχιακό & διδακτορικό στον τουρισμό με άριστα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπότροφος ΙΚΥ & Ν. Ηγουμενάκη). Έχει Παιδαγωγική Επάρκεια (ΣΕΛΕΤΕ), σπουδές σε Συμβουλευτική & Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΑΣΠΑΙΤΕ) επίσης, με άριστα.
Συμμετέχει στο Υπουργείο Τουρισμού σε ποικίλες Ομάδες Ελέγχου/Εμπειρογνωμόνων/Εργασίας, Επιτροπές Διενέργειας/Αξιολόγησης Διαγωνισμών, Επιτροπές Παραλαβής/Παρακολούθησης Έργων, ενώ μετέχει ενεργά σε πολυάριθμα σεμινάρια/ εξειδικεύσεις ποικίλης θεματολογίας (θεατρικό παιχνίδι, χορό, τραγούδι).
Είναι πιστοποιημένη παιδαγωγός, συγγραφέας, ερευνήτρια και τυγχάνει σημαντικής αναγνώρισης, διάκρισης, αποδοχής από ποικίλους Φορείς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για το έργο της (κυρίως σε εκπαίδευση, εθελοντισμό, πρωτότυπες κατασκευές trash art με ανακυκλώσιμα υλικά, στην εργασία της).
Είναι μια από τους συγγραφείς του βιβλίου «Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού: ζήτηση και προσφορά νέων προϊόντων τουρισμού» από τις εκδόσεις Κριτική (2011, 2020) & του επετειακού τόμου “Τουρισμός, τουριστική ανάπτυξη. Συμβολές Ελλήνων επιστημόνων”, Εκδόσεις Παπαζήση (2017), καθώς επίσης και πληθώρας μελετών, αρθρογραφίας, εκπαιδευτικών σημειώσεων που αφορούν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Εκείνη όμως είναι υπερήφανη και θεωρεί ως σημαντικότερο της επίτευγμα τη Δημιουργία & Υλοποίηση του πολυβραβευμένου καινοτόμου βιωματικού διαθεματικού επιστημονικού προγράμματος/ εκπαιδευτικού εργαστηρίου με τίτλο «Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει» το οποίο υπεραγαπά και στο οποίο είναι και Εκπαιδεύτρια.
Το πρόγραμμα αυτό τιμήθηκε πολλαπλώς σε διαγωνισμούς, εντός και εκτός Ελλάδος, διακρίθηκε για την άριστη εκπαιδευτική του επάρκεια και απέσπασε το 1ο βραβείο από τα Ηνωμένα Έθνη (UNESCO) & τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) αλλά και συγχαρητήρια επιστολή από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament) στις Βρυξέλλες για την εξαιρετική πρωτοβουλία για την προώθηση του τουρισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης και για τη συμβολή του προγράμματος στη διαμόρφωση υπεύθυνων τουριστών από νεαρή ηλικία, καθώς επίσης και έπαινο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνεργασία με ειδικό σχολείο στο θέμα καταπολέμησης του bullying και σεβασμού της διαφορετικότητας.
“Η μεγαλύτερη χαρά που στη ζωή γνωρίζουμε είναι η χαρά που παίρνουμε όταν χαρά χαρίζουμε!”
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΓΚΡΙΜΠΑ
Prev Post

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΥΔΑΣ : Διευθυντής Φωτογραφίας – Φωτογράφος

Next Post

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΡΙΜΠΑ : ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ…

post-bars

Σχετικά άρθρα