Κορυφή

 The Santorini Project : Tradition Folklore Museum. Fira. Emmanuel Lignos !
17 Ιανουαρίου 2017

The Santorini Project : Tradition Folklore Museum. Fira. Emmanuel Lignos !

Η παράδοση της Σαντορίνης διατηρήθηκε ζωντανή στο Κοντοχώρι Φηρών, σε σπήλαιο που χτίστηκε πριν από μισό αιώνα περίπου. Εκεί που σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο, που αξίζει να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης. Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε από τον Emmanuel A. Hardy, δικηγόρο, δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «New Theraic». Το σπίτι, που στεγάζει, έμεινε ανέγγιχτο από τον σεισμό του 1956, αναπαλαιώθηκε το 1973 και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε αυτό έπιπλα αντίκες, οικογενειακά κειμήλια, τη θέση χρηστική ανήκουν.

Το 1993 κατασκευάστηκε στην πτέρυγα του μουσείου για να στεγάσει την Πινακοθήκη και τα εργαστήρια, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, στη μνήμη του ιδιοκτήτη του ακινήτου Εμμ Κωνσταντή. Λιγνός, θείος του ιδρυτή. Το Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμ. Ο Α. Λιγνός περιλαμβάνει: ΣΠΙΤΙ (Τυπικό τοπικό υπόσκαφο) ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ (Σπηλιά, κάβα με πατάτες, βαρέλια, πατητήρι, λευκά είδη και αντίκες) ΣΠΗΛΑΙΟ (Δείχνει στοιχεία της ηφαιστειακής έκρηξης από την ανασκαφή των στρωμάτων εδάφους) . Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε κατασκευές που χρονολογούνται από το 1861 όπως καταγράφονται από το Canava Winery. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (Ξυλουργοί, Βαρελοποιοί, Υποδηματοποιοί και Τενεζοποιοί) GALLERY (Προβολή έργων διάσημων καλλιτεχνών εμπνευσμένων από τη Σαντορίνη).

ΑΡΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ (Λιθογραφίες, χειρόγραφα και βιβλία από τη Σαντορίνη). ΚΗΠΟΣ με καθιστικά ανάμεσα σε δέντρα και λουλούδια. ΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με καμπαναριό και αίθουσα γιορτών. Με την υπογραφή του Sigma Media Group !

Ζήστε το στην παγκόσμια οικογένεια της Action In Greece…

 
Prev Post

Γ’κύκλος εκπομπών Action. ΩΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-Unesco Πειραιώς και Νήσων!

Next Post

The Santorini Project : Ιστορία. Ιωσήφ Πέρρος. Ηλιοβασίλεμα της Οίας!

post-bars

Σχετικά άρθρα