
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ – EXECUTIVE CHEF ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΟΑΚ)
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κολυμβάρι στα Χανιά. Απόφοιτος της σχολής του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη Χανίων.
Έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και σε πλοία. Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς σε Πανελλήνιο και Παγκρήτιο επίπεδο με διακρίσεις, όπου και βραβεύθηκε.
Διοικητικό Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης με αρκετή προσφορά στα δρώμενα της.
Αυτή την στιγμή εργάζεται ως Chef στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Στο Συνεδριακό της κέντρο φιλοξενεί αρκετά διεθνή συνέδρια όπως και την Ιερά Οικουμενική Σύνοδο.
Είναι πατέρας 2 παιδιών.
Διαθέτει Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μαγείρων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Χανίων, Πιστοποιητικό Μαγειρικής από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ο.Τ.Ε.Κ. από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Πιστοποιητικό Γνώσεων και Δεξιοτήτων για τον Επαγγελματία Αρχιμάγειρα και Πιστοποιητικό Επαγγελματία Μάγειρα.
Έχει λάβει έπαινο από τον 10ο Κρητικό Διαγωνισμό Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου, έπαινο από τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Greek Chef – Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης 2017 και αργυρό μετάλλιο από την 6η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής, στο Ρέθυμνο το 2013.
Διαθέτει γνώση, κατάρτιση, ικανότητα, ψυχραιμία και πάνω απ΄όλα αγάπη για το επάγγελμα της μαγειρικής.
Σημαντικές στιγμές της καριέρας του θεωρείται η προετοιμασία δείπνου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και για την Οικουμενική Σύνοδο.
” Όταν εμείς οι ίδιοι προωθήσουμε την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, τότε
μπορούμε να γίνουμε γαστρονομικός προορισμός του Κόσμου.”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗΣ