Κορυφή

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΛΗΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ “ACADEMY OF GASTRONOMY” – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ  ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – EXECUTIVE CHEF
20 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΛΗΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ “ACADEMY OF GASTRONOMY” – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – EXECUTIVE CHEF

Ο Αναστάσιο Τόλης  συνάντησε τη μαγειρική τέχνη  και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την  πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του chef που τον δίδαξαν.
Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας με υποτροφία μετεκπαίδευσης στη Σχολή της Λοζάνης culinary school Lausanne με εξειδίκευση
στη  διοίκηση κι οργάνωση της κουζίνας – Food de beverage .
Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με τα ξενοδοχεία Royal  Olympic Caravel – Hilton Athens ( Astir palace Vouliagmeni για 30 έτη ) και σε μεγάλες αλυσίδες
εστίασης . Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Ελληνική δημιουργική κουζίνα . Σέβεται  πολύ και τη  Γαλλική κουζίνα που την ξεχωρίζει για τις βάσεις, τις προδιαγραφές και τα στάνταρ που
ισχύουν μέχρι σήμερα.
Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων Μαγειρικής με άπλες τεχνικές και σύγχρονες παραδοσιακές συνταγές βασισμένες  σε  τοπικά προϊόντα .

Συμμετείχε σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις και σε αρκετούς από αυτούς συμμετείχε και ως κριτής των διαγωνισμών. Πρόσφατα του ενέκριναν 4 συνταγές με υπογραφή Paul Bocuse στο Ευρωπαϊκό σημειωματάριο των καλύτερων και πιο διακεκριμένων σεφ.

Έχει βραβευτεί από το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου για την προσφορά του  στην Ελληνική Γαστρονομία.

Δημιουργίες του έχουν γευτεί αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες πρόεδροι, πρωθυπουργοί, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι κτλ.

Το 2007 καταχωρήθηκε στην Εγκυκλοπαίδεια WHO -IS- WHO της Ελβετίας που περιλαμβάνει προσωπικότητες και βιογραφικά, από τους τομείς Οικονομίας, Πολίτικης, Επιστήμης, Τέχνης, Πολιτισμού ως  διαπιστευμένος εκπαιδευτής Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

Ο Αναστάσιος Τόλης είναι  διαπιστευμένος εκπαιδευτής  Γαστρονομίας και  μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Γευσιγνωστών Chef’s  I.T.Q.I.  Είναι  Διαπιστευμένος  Κριτής  WACS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων)  διαγωνισμών  Γαστρονομίας ,  Κομισάριος Ελλάδος στη Eurotoques (Ευρωπαϊκή Κοινότητα Μαγείρων) κι  Επίτιμος Πρόεδρος  Chef’s  club of Greece .

Το 2013 ανακηρύχτηκε από το ΔΣ του Chef Club of Greece – Επίτιμος Πρόεδρος. Ο Αναστάσιος Τόλης  είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Chef’s club of Greece και του  Hellenic Chef’s Federation –
Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος όπου διετέλεσε Προέδρος για 12 ετη . Επίσης είναι Υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στα γραφεία της Ηπείρου.

 

” Με συνέργειες βάλαμε ψηλά τον πήχυ της Ελληνικής Γαστρονομίας ! ”

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΛΗΣ

 

Prev Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Giannis Pantoulis#Pantoulis Winery…

Next Post

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ: Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Γαστρονομίας!

post-bars

Σχετικά άρθρα