Κορυφή

 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΖΥΓΟΥΡΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΛΙΑ ΚΡΑΣΙΩΝ#ZYGOURI ROLL WITH VINE LEAVES RISOTO IN A FRAGRANT VARIETY OF WINES#ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥΛΗ !
16 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΖΥΓΟΥΡΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΛΙΑ ΚΡΑΣΙΩΝ#ZYGOURI ROLL WITH VINE LEAVES RISOTO IN A FRAGRANT VARIETY OF WINES#ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥΛΗ !

THE TOP GREEK REPRESENTATIVES OF GASTRONOMY IN GREECE

https://www.facebook.com/pantouliswinery

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΖΥΓΟΥΡΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΛΙΑ ΚΡΑΣΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι ζυγούρι ξεκοκαλισμένο
¼ γραβιέρα
¼ κεφαλοτύρι
8-10 τοματίνια
16-18 αμπελόφυλλα για το τύλιγμα του ρολό
100 γρ μουστάρδα
1½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 ποτήρια του κρασιού κόκκινο κρασί ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΝΤΙΕΡΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥΛΗ
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ΠΑΝΤΙΕΡΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥΛΗ
1 ποτήρι του κρασιού ροζέ ρετσίνα ΠΑΝΤΟΥΛΗ ΡΕΤΣΙΝΑ
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
1-2 κλωνάρια σέλερι
120 γρ βούτυρο αγελάδος
Μια κούπα ρύζι αρμπόριο
Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Ένα κρεμμύδι ξερό
¼ ματσάκι άνιθο
¼ ματσάκι μαιντανό
Λίγα φύλλα δυόσμου
10-12 αμπελόφυλλα ψιλοκομμένα
40 ml ελαιόλαδο
100 γρ αλεύρι
200 γρ ζωμός απ΄το ταψί που ψήθηκε το κρέας ζυγούρι
Σπάγγος για το δέσιμο
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Μερικές κληματόβεργες για βάση στο ταψί
Νερό όσο χρειαστεί

Σερβίρετε ιδανικά με τους οίνους ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΝΤΙΕΡΑ , ΠΑΝΤΙΕΡΑ και ΡΕΤΣΙΝΑ απ΄το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥΛΗ

ZYGOURI ROLL WITH VINE LEAVES RISOTO IN A FRAGRANT VARIETY OF WINES

 

Ingredients

1 boneless leg of zygouri ( 8-14 months aged sheep )
¼ graviera cheese
¼ kefalotyri cheese
8-10 cherry tomatoes
16-18 vine leaves for wrapping the roll
100 gr of mustard
1½ teaspoons thyme
2 wine glasses red wine RED PANTIERA – PANTOULIS WINERY
1 glass of white wine PANTIERA – PANTOULIS WINERY
1 glass of Retsina wine rosé PANTOULIS RETSINA
1 dry onion
1 clove of garlic
2 carrots
1-2 stalks of celery
120 gr of cow’s butter
A cup of arborio rice
A bunch of fresh onions
A dry onion
¼ bunch of dill
¼ bunch of parsley
A few spearmint leaves
10-12 vine leaves, chopped
40 ml olive oil
100 gr of flour
200 gr of broth from the pan in which the zygouri meat was cooked
Cord for tying
2 lemons
Salt
Pepper
A few branches of vines for a base in the pan
Water as needed

Serve ideally with the wines RED PANTIERA , PANTIERA and PANTOULIS RETSINA from PANTOULIS WINERY

… συνταγή με την υπογραφή της Executive chef Ισιδώρας Τραχιλίδου
… recipe inspiration by the Executive chef Isidora Trahilidou

 

Copyright 2024
Law material of Sigma Media Group
By the signature of Action In Greece
Post production Sigma Productions
All rights reserved globally Sigma Media Group

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες THERMOGATZ , ΜΠΟΣΚΟΣ ΙΚΕ , ΚΟΥΡΕΑΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ για την πολύτιμη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .
* we warmly thank the companies THERMOGATZ, BOSKOS IKE, KOUREAS and TESSERIS EPOCHES SKOURIAS IOANNIS for their valuable support during our filming.

BACKSTAGE TO REMEMBER

Στην εξαιρετική αυτή συνταγή θα βρείτε δυό πιάτα . Το κυρίως πιάτο με το κρέας και το συνοδευτικό με το ρύζι . Σας παρουσιάζουμε όλα τα στάδια ξεχωριστά αλλά και ενωμένα , ώστε να μπορείτε να φτιάξετε και ξεχωριστά αυτές τις δυό ιδιαίτερες συνταγές σε μια έμπνευση της executive chef Ισιδώρας Τραχιλίδου .

In this excellent recipe you will find two dishes. The main dish with meat and the side dish with rice. We present you all the stages separately but also together, so that you can make these two special recipes separately, inspired by the executive chef Isidora Trahilidou.

#Global_gastronomic_destination_by_action_in_greece_county_of_pieria

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 

Prev Post

The Anthology of Greek Gastronomy#The Grexican#Mexican food adapted in Greek…

Next Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Giannis Pantoulis#Pantoulis Winery…

post-bars

Σχετικά άρθρα