Κορυφή

 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΜΥΔΟBURGER ΤΟΥ ΚΑΙΚΙΟΥ#THE MUSSEL-BURGER OF THE CAIQUE#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ#MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS !
10 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΜΥΔΟBURGER ΤΟΥ ΚΑΙΚΙΟΥ#THE MUSSEL-BURGER OF THE CAIQUE#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ#MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS !

THE TOP GREEK REPRESENTATIVES OF GASTRONOMY IN GREECE

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066799150964

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΜΥΔΟBURGER ΤΟΥ ΚΑΙΚΙΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό μύδια Μακρυγιάλου καθαρισμένα ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
Ένα κουρκούτι αραιό με νερό , αλεύρι , 1 κουταλιά μπέικιν , αλάτι, πιπέρι
Ψωμί brioche για burger
Φύλλα από μαρούλι
Ροδέλες τομάτας
150 γρ μαγιονέζα
80 γρ αγγουράκι τουρσί
80 γρ καβουρόψιχα ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
1 κουταλάκι χυμός lime
Ξύσμα lime
1 σφηνάκι ούζο
2 κουτάλια της σούπας φινόκιο σε ξύσμα
Θυμάρι
Μάραθος
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Σαλάτα πράσινη με τοματίνια , ξυνόμηλο και ξύδι βαλσάμικο για το σερβίρισμα

THE MUSSEL-BURGER OF THE CAIQUE

 

Ingredients

Half a kilo of Makrygialos mussels cleaned MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS
A thin batter with water, flour, 1 spoonful of baking powder, salt, pepper
Brioche bread for burgers
Lettuce leaves
Tomato slices
150 gr of mayonnaise
80 gr of pickled cucumber
80 gr of crab crumbs MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS
1 teaspoon lime juice
Lime zest
1 shot of ouzo
2 tablespoons grated fennel
Thyme
Fennel the greens
Corn oil or sunflower oil for frying
Salt
Pepper
Green salad with cherry tomatoes, sour apple and balsamic vinegar for serving

… συνταγή με την υπογραφή της Executive chef Ισιδώρας Τραχιλίδου
… recipe inspiration by the Executive chef Isidora Trahilidou

 

Copyright 2024
Law material of Sigma Media Group
By the signature of Action In Greece
Post production Sigma Productions
All rights reserved globally Sigma Media Group

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες THERMOGATZ , ΜΠΟΣΚΟΣ ΙΚΕ , ΚΟΥΡΕΑΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ για την πολύτιμη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .
* we warmly thank the companies THERMOGATZ, BOSKOS IKE, KOUREAS and TESSERIS EPOCHES SKOURIAS IOANNIS for their valuable support during our filming.

 

BACKSTAGE TO REMEMBER

Το γύρισμα έγινε καταμεσής της θάλασσας όπου ακριβώς βρίσκονται οι ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ .Οι μηχανές λήψης εξερεύνησαν ταυτόχρονα και την υποθαλάσσια περιοχή όπου μεγαλώνουν τα μύδια .

Filming took place in the middle of the sea, exactly where MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS are located.The cameras also explored the underwater sea area – where the mussels grow.

Η επιχείρηση , Μυδοκαλλιέργιες Μακρυγιάλου δημιουργήθηκε στον Μακρύγιαλο Πιερίας, σαν καλλιέργεια το 1993 και σήμερα καλλιεργούν 30 στρέμματα , με δυναμική 300 τόνους μυδιών ετησίως.
Δραστηριοποιούνται σε λιανική,χονδρική και υπερχονδρική πωληση .

MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS was created in Makrygialos, Pieria, as a farm in 1993 and today they cultivate 30 acres, with a potential of 300 tons of mussels per year.
They are active in retail, wholesale and super wholesale sales.

Τηρούν όλους τους περιβαλλοντικούς όρους , βάσει κανονισμών της ΕΕ.
Η επιχείρηση διατηρεί συσκευαστήριο απο το 2012, στα πρότυπα HASP.
Πρόκειται για 100% βιολογικό προϊόν, άλλωστε τα μύδια είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο, που εξετάζεται και αναλύεται στη σάρκα και στο νερό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , κάθε εβδομάδα ,πριν αλιευθεί και διακινηθεί στην αγορά.

They comply with all environmental conditions, based on EU regulations.
The company maintains a packaging plant since 2012, according to HASP standards.
It is a 100% organic product, after all – mussels are perhaps the only food that is examined and analyzed in the flesh and in the water by the Aristotle University of Thessaloniki, every week,before it is caught and sold on the market.

Εκτός από τα μύδια,που είναι δικής τους καλλιέργειας , η επιχείρηση διαθέτει προς πώληση, σε συνεργασία με ψαράδες – δύτες και άλλα προϊόντα όπως, όλα τα είδη οστράκων , νωπά ψάρια και θαλασσινά.

In addition to the mussels, which are their own cultivation, the company has for sale, in cooperation with fishermen-divers, other products such as all kinds of shells, fresh fish and seafood.

#Global_Gastronomic_Destination_by_Action_In_Greece_County_of_Pieria

Prev Post

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#Μύδια αχνιστά στο ούζο#Steamy mussels in Ouzo#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ…

Next Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy##Interviewing Megas΄family#Donuts Megas#Κορυφαίοι Έλληνες…

post-bars

Σχετικά άρθρα