Κορυφή

 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#Μύδια αχνιστά στο ούζο#Steamy mussels in Ouzo#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ#MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS !
10 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#Μύδια αχνιστά στο ούζο#Steamy mussels in Ouzo#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ#MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS !

THE TOP GREEK REPRESENTATIVES OF GASTRONOMY IN GREECE

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066799150964

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΟΥΖΟ

 

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια με κέλυφος ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
1 κόκκινη πιπεριά
½ φινόκιο
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Χυμός από 1 λεμόνι
Θυμάρι
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο προαιρετικά
Μαϊντανός για το σερβίρισμα προαιρετικά

Steamy mussels in Ouzo

 

Ingredients

1 kg of mussels in shell MUSSELS FARMING OF MAKRYGIALOS
1 red pepper
½ fennel
A little lemon zest
Juice of 1 lemon
Thyme
1 shot of ouzo
2 tablespoons olive oil optional
Parsley for serving optional

 

… συνταγή με την υπογραφή της Executive chef Ισιδώρας Τραχιλίδου
… recipe inspiration by the Executive chef Isidora Trahilidou

 

Copyright 2024
Law material of Sigma Media Group
By the signature of Action In Greece
Post production Sigma Productions
All rights reserved globally Sigma Media Group

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες THERMOGATZ , ΜΠΟΣΚΟΣ ΙΚΕ , ΚΟΥΡΕΑΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ για την πολύτιμη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .
* we warmly thank the companies THERMOGATZ, BOSKOS IKE, KOUREAS and TESSERIS EPOCHES SKOURIAS IOANNIS for their valuable support during our filming.

BACKSTAGE TO REMEMBER

Μια δυνατή εμπειρία ήταν η ξενάγηση μας στον μαγικό θαλάσσιο κόσμο των μυδιών , της καλλιέργειας τους αλλά και όλων των διαδικασιών της επεξεργασίας τους . Είναι γνωστό ότι οι ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ κρατάνε πολύ ψηλά την ποιότητα του μυδιού στην Ελλάδα .

A powerful experience was our tour in the magical marine world of mussels, their cultivation and all the procedures of their processing. It is known that MUSSEL FARMERS OF MAKRYGIALOS keep very high the quality of mussel in Greece.

Ο Χρήστος Κουλουκουριώτης – η ψυχή της επιχείρησης – είναι ένας άψογος επαγγελματίας κι ένας υπέροχος άνθρωπος , που αγκάλιασε ζεστά τη Sigma Dream Team και δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες που βοήθησαν ένα πολύ δύσκολο γύρισμα , να εξελιχθεί σε μια μοναδική εμπειρία ζωής !

Christos Kouloukouriotis – the soul of business – is an impeccable professional and a wonderful person, who warmly embraced Sigma Dream Team and created all those conditions that helped a very difficult shooting to develop into a unique life experience!

Σε μια μονάδα ιδιαίτερα παραγωγική τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά , με πολλούς εργαζομένους κι ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο επίπεδο , παρατηρήσαμε ότι τα μύδια αποτελούν έναν μεγάλο θησαυρό , που όλοι μεταχειρίζονται με τον απαραίτητο σεβασμό και αγάπη !

In a highly productive unit both at sea and on land, with many
employees and a highly developed level, we noticed that mussels are a great treasure, which everyone treats with the necessary respect and love!

#Global_Gastronomic_Destination_by_Action_In_Greece_County_of_Pieria

Prev Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Christos Kouloukouriotis#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ…

Next Post

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΜΥΔΟBURGER ΤΟΥ ΚΑΙΚΙΟΥ#THE MUSSEL-BURGER OF THE CAIQUE#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ…

post-bars

Σχετικά άρθρα