Κορυφή

 Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Christos Kouloukouriotis#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ !
10 Σεπτεμβρίου 2024

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Christos Kouloukouriotis#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ !

Η επιχείρηση Μυδοκαλλιέργιες Μακρυγιάλου δημιουργήθηκε στο Μακρύγιαλο Πιερίας, σαν καλλιέργεια το 1993 – με 10 στρέμματα στη θάλασσα και σήμερα καλλιεργεί 30 στρέμματα , με δυναμική 300 τόνων μυδιών ετησίως.

Ο Χρήστος Κουλουκουριώτης ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση , που αφορά στις πρότυπες μυδοκαλλιέργειες στο Μακρύγιαλο στην Πιερία και την απογείωσε !

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία υπερδραστήριο , άρτια καταρτισμένο , πολύ δημιουργικό και γεμάτο με αστείρευτη διάθεση .


Η επιχείρηση δραστηριοποιείται εκτός της λιανικής και σε χονδρική όπως και σε υπερχονδρική πώληση – εστίαση καθώς και ιχθυαγορές, σε όλη την Ελλάδα όπως και με εξαγωγές στο εξωτερικό σε Κύπρο, Γαλλία, Ισπανία κλπ. Τηρούνται όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι , βάσει κανονισμών της Ευρωπαικής Ένωσης. Η επιχείρηση διατηρεί συσκευαστήριο απο το 2012, στα πρότυπα HASP.
Τα μύδια είναι 100% βιολογικό προϊόν .Είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο, που εξετάζεται και αναλύεται – τόσο στη σάρκα όσο και στο νερό – από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κάθε εβδομάδα , πριν αλιευθεί και διακινηθεί στην αγορά.
Εκτός από τα μύδια που παράγονται αποκλειστικά και σε όλες τις διαδικασίες απ΄την επιχείρηση Μυδοκαλλιέργιες Μακρυγιάλου – διατίθενται προς πώληση σε συνεργασία με ψαράδες – δύτες κι άλλα προϊόντα . Όλα τα είδη οστράκων πχ κυδώνια, αχιβάδες και άλλα είδη , καθώς και ψάρια, νωπά και κατεψυγμένα, γαρίδες σε όλα τα μεγέθη, χταπόδια , καβούρια και άλλα θαλασσινά .
Η επιχείρηση αναλαμβάνει την αποστολή των προιόντων , με μεταφορικές ή με δικά τους μέσα κατόπιν συνεννόησης ανάλογα την περιοχή .
Η υποδειγματική επιχείρηση του Χρήστου Κουλουκουριώτη ξεχωρίζει δυναμικά στην Ελλάδα κι έπεται η καταξίωση της επιχείρησης στην παγκόσμια αγορά μέσω του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ .

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες THERMOGATZ , ΜΠΟΣΚΟΣ ΙΚΕ , ΚΟΥΡΕΑΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ για την πολύτιμη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .
* we warmly thank the companies THERMOGATZ, BOSKOS IKE, KOUREAS and TESSERIS EPOCHES SKOURIAS IOANNIS for their valuable support during our filming.

#Global_Gastronomic_Destination_by_Action_In_Greece_County_of_Pieria

 

Prev Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Giannis Kyriakidis and…

Next Post

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#Μύδια αχνιστά στο ούζο#Steamy mussels in Ouzo#ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ…

post-bars

Σχετικά άρθρα