Κορυφή

 ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ : Τα κορυφαία τυριά στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ : Τα κορυφαία τυριά στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

Ένα οικογενειακό τυροκομείο στην καρδιά των Κυκλάδων, παράγει μοναδικά προϊόντα με μακρά παράδοση!

Η Σύρος, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος, βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και απαριθμεί περίπου 20.000 κατοίκους. Η ιστορία του νησιού σε σχέση με την παραγωγή τυριού κρατάει βαθιά πίσω στον χρόνο. Το 1500 μ.χ. οι καθολικοί ηγέτες του νησιού έφεραν απ΄ την Ιταλία αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και ξεκίνησαν να παράγουν το πρώτο αγελαδινό τυρί στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, οι ντόπιοι πρωτοξεκίνησαν να μυούνται στην τέχνη του τυριού.  Μέσα στους αιώνες εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε στο νησί μια κουλτούρα βασισμένη στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων γνωστών σε όλη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Το τυροκομείο

Με βαθιά γνώση, σεβασμό και αγάπη για την παράδοση του τόπου, μια  μικρή ομάδα παραγωγών γάλακτος αποφασίζει να διασώσει τις παραδοσιακές συνταγές και τις μεθόδους παρασκευής τυριών και να συνεχίσει την υποστήριξη της δραστηριότητάς τους. Συγκεκριμένα το 2013, στον Οικισμό Βήσσα της Σύρου, ιδρύεται η ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ.  Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της μονάδας, στην οποία εφαρμόζεται σύστημα HACCP, παράγεται μία γκάμα προϊόντων, ΠΟΠ και μη –  αποκλειστικά από Συριανό γάλα, διατηρώντας την  υψηλή ποιότητα  και  τις  παραδοσιακές  αξίες.

Το τυρί Σαν Μιχάλη (ΠΟΠ Σύρου)

Σαν Μιχάλη, ένα απ’ τα εμβληματικότερα και εκλεκτότερα τυριά στην Ελλάδα κι όχι μόνο. Το Σαν Μιχάλη είναι ένα τυρί ΠΟΠ, πράγμα που σημαίνει ότι παράγεται από παστεριωμένο Συριανό αγελαδινό γάλα το οποίο συλλέγεται, υπό πολύ αυστηρές συνθήκες, από επιλεγμένα κοπάδια αγελάδων του νησιού που καταναλώνοντας τα βότανα που φυτρώνουν στο άνυδρο έδαφος του τόπου, δεσμεύουν τα αρώματα τους και τα προσδίδουν στο γάλα. Ίσως το σημαντικότερο μυστικό του κρύβεται στο χρόνο ωρίμανσης,  ο όποιος διαρκεί από 4 έως 8 μήνες. Έχει ένα χρυσό δέρμα, η μάζα του είναι συμπαγής, με ακανόνιστες τρύπες και κοπή θρυμματισμένη όπως η παρμεζάνα. Το συγκεκριμένο τυρί χαρακτηρίζεται από στιβαρή υφή, απαράμιλλη γευστική πολυπλοκότητα, ζηλευτή ισορροπία ανάμεσα στην αλμύρα και τη γλυκύτητα, ενώ η διάρκειά του είναι εντυπωσιακή και οδηγεί σε μία πραγματικά νόστιμη επίγευση.

Στο τυροκομείο ΤΥΡΟΣΥΡΑ παράγονται τα τυριά :

ΤΥΡΙ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΠ ΣΥΡΟΥ
ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ
ΤΥΡΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΠΟΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΚΑΛΑΘΟΥΝΙ – ΜΥΖΗΘΡΑ
ΞΙΝΟΤΥΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΡΟΥ
ΞΙΝΟΤΥΡΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
ΞΙΝΟΤΥΡΟ με ΣΚΟΡΔΟ και ΠΙΠΕΡΙ
ΞΙΝΟΤΥΡΟ με PESTO ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΞΙΝΟΤΥΡΟ με ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Με  άσβεστο  μεράκι – διατηρώντας  τη  φλόγα  της  δημιουργίας –  οι άνθρωποι της Τυροσύρα φτιάχνουν για εσάς  γεύσεις  που  θα  σας  θυμίσουν  κάτι από παραδοσιακή Ελλάδα.

Η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , τίμησε την επιχείρηση ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ  με τα 5 αστέρια του ACTION IN GREECE για την υποδειγματική προσφορά της στη γαστρονομία , που επάξια ανήκει στις  κορυφαίες της Σύρου  .

ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ

Διεύθυνση

Βύσσας, 84100    

Σύρος Κυκλάδες  

 Τηλέφωνο

E-mail

info@tyrosyra.com

Site

https://www.tyrosyra.com/

 

 

 

ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ” ΤΥΡΟΣΥΡΑ ”

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ

 

Prev Post

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗΣ#ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ#ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ : Τα κορυφαία εστιατόρια στο Νομό Πιερίας…

Next Post

The Anthology of Greek Gastronomy#Fotistores#Top barista representatives in Pieria!

post-bars

Σχετικά άρθρα